Pasztell a kedvenc

2775

A műkörömnél a pasztell színeké a tavasz. Ugyanakkor az élénkebb, harsányabb árnyalatok is hódítanak 2017-ben. Gampel Kata műkörmös hitvallása szerint a szakszerűen elkészített műkörmök igényességet sugallnak, nem zavaróak, viselésük kényelmes, és a mindennapok során sem okoznak kellemetlenséget.

2-3 hete indult el a “tavaszi köröm láz”. Gampel Kata manikűr – pedikűr – műköröm szalonjába lestük meg az idei trendet, melynek a színes flitter az egyik fő díszítő eleme. A zselés épített műkörmöt 3-4 hetente ajánlott tölteni. A folyamat viszonylag rövid időt – 1,5-2 órát – vesz igénybe egy profi műkörmös számára. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan készül egy varázslatos, tavaszi hangulatú műköröm:

1. Első lépésként csiszológéppel távolítja el a régi színt, egyben vékonyítja és méretre szabja a körmöt úgy, hogy a saját köröm lemezrétegét ne sértse meg.

2. Kézi reszeléssel kialakítja a végleges hosszúságot és formát, felbolyhozza a körmöt, hogy az építő zselé bele tudjon tapadni.

3. Portalanítás után olyan folyadékkal keni be, mely elvonja a vizet, egyben zsírtalanít és tapadási felületet biztosít az építő zselének.

4. Az első réteg zselét vékonyan viszi fel és teljesen beledolgozza az előkészített körmökbe. Ezután 3-4 perc az UV lámpa alatt biztosítja a rögzítést.

Először a flitteres körmöket készíti el Kata.

5. A felületre körömágy hosszabbító zselé kerül, amelyet ismét UV lámpás kezelés követ. A megfelelő tapadáshoz víztiszta zselét használ, majd a flitteres díszítést rögzíteni kell az UV lámpával. Borítóréteget visz fel a körmökre, fixálja, reszeli és fényzselével fejezi be a folyamatot.

Ezt követően jöjjön a “hagyományos” technika:

6. Építő zselét kerül a többi körömre, melyet rögzít és kialakítja a végleges formát.

7. Portalanítás után 2 rétegben felviszi a kívánt színt, minden réteget külön-külön köttet a lámpában. Rákerül a speciális színes zselé, melyet nem kell fényzselével bevonni.

A végeredmény: akár 4 hétig tartó igényes, ápolt és divatos körmök.